ALİKUTAY-35 : 0 505 910 35 35 Whatsapp
AĞACAN : 0 532 463 01 55 Whatsapp
MEGİ : 0 532 727 87 26 Whatsapp

KALEM ADASI

Türkiye'nin bir Ege adasıdır. İdari olarak ada, 9°0′12″K 26°47′42″D koordinatlarında İzmir ilinin Dikili ilçesinin bir parçasıdır. Bademli mahallesine yakındır ve anakaraya uzaklığı yaklaşık 400 metredir (1.300 ft). Kuzeyden güneye doğru maksimum uzunluğun yaklaşık 1,5 kilometre (0,93 mil) olduğu dar bir adadır.

Ada ve batısındaki Garip Adası, antik çağda Arginusae adaları (Yunanca : Ἀργινούσαι Arginóusai) olarak biliniyordu. Arginusae deniz savaşı MÖ 406'da Kalem adası çevresinde yapıldı.

Şu anda ada özel bir mülktür. Turistler ve dalgıçlar için otel ve plaj bulunmaktadır.

GARİP ADASI

İzmir ilinin Dikili ilçesi kıyısındaki iki adadan (daha büyük ada 88 dönüm) oluşmaktadır. Dikili'nin Bademli Körfezi'nin kesim noktasında yer alan bu adalar Yunanistan'ın Midilli adasına bakmaktadır.

Kalem Adası'nın hemen batısında, 39°00'K 26°47'D koordinatlarındadır. İkisi arasındaki mesafe yaklaşık 500 metredir (1.600 ft). Anakaradaki en yakın nokta yaklaşık 1 kilometre (0,62 mil) kuzeydoğudur. Antik çağda bu adalar, şimdi ana karaya katılan üçüncü bir adayla birlikte Arginusae olarak biliniyordu; MÖ 406'da Arginusae Savaşı'nın yapıldığı yerdi.

2015 yılında uluslararası bir arkeolog grubu, Garip Adası'nın Doğu Ege'de bir zamanlar Kane (Canae) antik kentine ev sahipliği yapan kayıp bir ada olduğunu iddia etmişti.

1973 yılında Gülşen Bubikoğlu ve Kadir İnanır’ın başrollerini paylaştıkları YABAN filminde de bu adadan görüntüler yer almaktadır.

AKVARYUM KOYU

Kalem Adası ile Garip Adası arasında kalan bölge akvaryum gibi suya ev sahipliği yaptığı için ismini de buradan almıştır. Mavi ve yeşilin buluştuğu eşsiz güzelliklerinden bir tanesi. Tekne ile gelip kendinizi Maldivler de gibi hissededip, turkuaz sularda denizin tadını çıkarabiliyorsunuz.

HANIMIN KOYU

Yerli halk arasında Kokar Ot Koyu olarak da bilinen bu koy da aslında 2 tane koy bulunmaktadır. Sağ tarafında bulunan ufak koya kokar ot koyu denir. Diğer büyük olan koy ise Hanımın koyu… Bundan 10 yıl Öncesine kadar koydaki zeytinlik halka açık, ücretsiz piknik alanı gibi kullanılırken günümüzde sadece denizinden ve burada çıkan şifalı kilden faydalanabiliyoruz; ama ceplerimize koyarak ya da herhangi başka bir yöntemle kilden almak yasak!

Kil eski çağlardan beri daha iyi yaşam,daha genç görünüm için uygulanmaktadır. Birçok çeşidi olmakla birlikte burada bulunan Yeşil Kil ; Oldukça emici güce sahip bir kil türüdür ve kirleri, toksinleri ve yağları ciltten atmada oldukça iyidir. Deriyi dökme ve ölü deri hücrelerini temizleme görevi görür, kan akışını hızlandırır, kanama durdurucu gibi çalışır ve ten rengini artırır.

Yeşil kil, organik bitkisel maddeler içermenin yanında silis, kalsiyum, sodyum, magnezyum, fosfor, selenyum gibi eser miktarda mineral de içermektedir. Buna ek olarak cildi beslemeye yardımcı olan mikro-mineraller içerir. Yeşil kil sadece cildin durumunu iyileştirmekle kalmaz aynı zamanda kireçlenme ve romatizma ile ilgili ağrılarla mücadelede etkili hale getiren ağrı kesici ve iltihap önleyici içeriklere de sahiptir.

Kil Maskesini nasıl yapıyoruz?

Kili tüm vücudumuza sürebileceğimiz gibi sadece istenen bölgeye sürüp,maksimum 30 dk güneşte kuruyup,sonra deniz suyu ile yıkayıp cildimizin tazelendiğini hissederek tekne turumuza daha keyifli devam ediyoruz.

ZİNDANCIK KOYU

Bademli'de bulunan Zindancık Koyu ve Killik Koyu yan yanadır. Bu koyların tarihi antik zamanlara kadar uzanmaktadır.

Zindancık Koyu’nda özel mülkler olmasından dolayı sadece denizden ulaşım sağlanabilmektedir.

KİLLİK KOYU

Bademli'de bulunan Zindancık Koyu ve Killik Koyu yan yanadır. Bu koyların tarihi antik zamanlara kadar uzanmaktadır.

Killik Koyu’na karadan ulaşım sağlanmaktadır.